- Advertisement -

2 români uciși de o furtună în Grecia – Video

0 1.612

- Advertisement -

UPDATE

MAE: Doi români au murit şi altul a fost rănit după furtuna din Halkidiki, Grecia

Doi cetăţeni români au decedat după furtuna din Halkidiki, Grecia, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

“Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate şi identitatea şi starea de sănătate a persoanei rănite. În urma demersurilor consulatului general, autorităţile locale au precizat că doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

Reprezentanţii MAE menţionează că, la acest moment, din cauza condiţiilor meteo şi a unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară cu dificultate.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Doi români, o femeie şi un băiat, au murit după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia, regiunea greacă Halkidiki, s-a prăbuşit, miercuri, în timpul unei furtuni.

Alte 4 persoane au fost ucise. O rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau 2 cehi, în peninsula Halkidiki din nordul Greciei, care se bucură de popularitate în rândul turiştilor, potrivit poliţiei locale. 2 ruși au murit după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul elen.

Surse medicale spun că între 60 şi 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi, relatează Agerpres, citând Reuters.

Meteorologii greci spun că furtunile sunt „extrem de neobişnuite” pentru această perioadă a anului.

Sursa: Facebook

Postat de Luiza Dumitrescu

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult