- Advertisement -

ALDE trebuie sa isi schimbe numele. USR are de acum marca ALDE Europa in Romania

0 41

- Advertisement -

Comitetul Politic al USR a votat sambata aderarea la partidul liberal ALDE european.

”Pot sa confirm ca am avut o decizie care este una istorica. USR devine parte a ALDE european. Saptamana viitoare, in Elvetia, la Consiliul ALDE Europa, vom depune candidatura USR, astfel incat, probabil, la Congresul din toamna, de la Atena, sa participam deja cu delegati si sa facem parte din structura acestui partid european. Ne afiliem la ALDE Europa, care va ajuta deschiderea si cresterea capacitatii interne de a propune solutii si de a putea sa guvernam credibil in 2020 in cadrul acestei aliante”, a declarat liderul USR Dan Barna.

El a precizat ca a fost actualizat stadiul negocierilor cu PLUS si ca in a doua parte a a sedintei discutiile continua cu amendamentele la statut si cu cateva reglementari interne.

Europarlamentarul Matthijs van Miltenburg (ALDE) a felicitat USR pentru decizia de a se alatura noului proiect politic care va fi creat, dupa alegerile europarlamentare, de catre ALDE Europa si En Marche, formatiunea lui Emmanuel Macron. Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a cerut deja excluderea ALDE Romania din aceasta familie politica.

„Vesti minunate, bine ati venit USR”, a scris Matthijs van Miltenburg pe Twitter, distribuind anuntul lui Dan Barna privind decizia USR de a se alatura noului proiect politic.

sursa: aktual24

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult