Ambasadorul rus la UE: „Grecii vor avea aceeași soartă precum kurzii”

SUA vor „abandona” Grecia așa cum s-a întâmplat cu kurzii, avertizează ambasadorul rus al UE

Cum era de așteptat, Rusia profită de ultimele scandaluri în care este implicat Donald Trump ca urmare a deciziei de a retrage trupele din nordul Siriei, mutare care a dus la invazia Turciei și atacarea kurzilor, pentru a crește sentimentele anti-americane.

Ultima dovadă o face ambasadorul rus la Uniunea Europeană, Vladimir Chizhov, care a avertizat grecii că vor suferi aceeași soartă precum kurzii dacă vor continua alianța cu Statele Unite.

Ambasadorul Rusiei, Vladimir Chizhov, a criticat un acord de apărare semnat între Atena și Washington, în timp ce a avertizat că SUA ar putea „abandona” Grecia, așa cum s-a întâmplat cu kurzii din Siria.

Într-un interviu acordat agenției de știri TASS, la marginea unei conferințe pe insula Rodos, Chizhov a declarat că Grecia a „greșit” cand a semnat acordul de apărare revizuit cu SUA.

„Trebuie să întrebați partea greacă de ce au luat o astfel de decizie. Nu exclud însă posibilitatea ca aceștia să facă acest lucru pe fondul tensiunilor dintre SUA și Turcia. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că această decizie este bine cântărită pentru viitor ”, a spus Chizhov.

Revenind la ofensiva militară a Turciei din nord-estul Siriei, trimisul rus a adăugat: „Am avertizat kurzii că americanii îi vor abandona. Și aici, în Rodos, îi pot avertiza personal pe greci despre asta, că vor avea aceeași soartă ca și kurzii. ”

Sursa: ekathimerini.com

Acesta a vorbit la Forumul Internațional al Culturii ținut în insula greacă Rhodos. Chizhov a ținut să critice extinderea acordului privind securitatea încheiat de Grecia cu Statele Unite în timpul unei vizite a secretarului de stat Mike Pompeo din urmă cu o lună.

Chiznov este un diplomat cu experiență în regiune, îndeplind înainte funcția de ambasador în Cipru, cât și de reprezentat special al Rusiei în Balcani.

Polisul românilor din Grecia
Ziarul românilor din Grecia este chemarea spre treptele apartenenței la polisul civic al românității. Fiți cetățeni activi ai acestui polis, citind ȘtiriGrecia.eu!