- Advertisement -

Avertisment pentru turiştii care vor pleca în Grecia. Un virus periculos i-ar putea ucide

0 326

- Advertisement -

Oficialii greci din domeniul Sănătăţii îi avertizează pe turiştii care plănuiesc să călătorească în Grecia în această vară cu privire la riscurile la care se expun din cauza tânţarilor, purtători ai virusului West Nile.

În urmă cu o săptămână, Ministrul de Externe din Marea Britanie a inclus insectele pe lista potenţialelor pericole la care se expun cei care călătoresc în Grecia, în contextul în care în 2018 s-au înregistrat sute de cazuri de îmbolnăvire, cauzate de ţânţari, scrie The Guardian.

„Au fost suficient de multe cazuri încât să realizăm că acum este o problemă ce ţine de sănătatea publică. Virusul a ajuns în Grecia prin intermediul păsărilor migratoare şi le recomandăm tuturor să ia măsuri de protecţie, cum ar fi să poarte haine cu mânecă lungă, să evite locurile cu apă stătătoare şi să folosească spray-uri împotriva ţânţarilor şi plase protectoare”, a transmis Danai Pervanidou, oficial din domeniul sănătăţii publice din Grecia.

În Grecia, 316 persoane au fost infectate cu virusul West Nile, iar 50 au murit, în 2018. Centrul de diagnostic şi prognoză a precizat că s-au înregistrat cazuri atât în zonele rurale, cât şi în cele urbane. Cei infectaţi cu virusul nu au avut niciun fel de simptome. 20% dintre ei au făcut febră, dureri musculare şi dureri de cap şi doar 1% au ajuns la spital în stare gravă, potrivit Centrului American pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor.

Dintre cei la care virusul s-a confirmat, în Grecia, 243 au manifestat simptome neurologice, care au dus la encefalită, meningită şi paralizie.

În acest context, ambasada SUA din Atena a emis o alertă, sfătuind cetăţenii să ia ăsuri preventive.

Anual, în Grecia ajung 31 de milioane de vizitatori – de trei ori mai mult decât populaţia ţării. Astfel, autorităţile elene încearcă să ia măsuri pentru informarea şi pregătirea personalului medical, cât şi a turiştior, dar şi a populaţiei, scrie stirileprotv.ro

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult