- Advertisement -

BREAKING Daniel Chițoiu, pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în care și-au pierdut viața două persoane

0 42

- Advertisement -

Fostul ministru al finanțelor în guvernarea USL, Daniel Chițoiu, a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în care și-au pierdut viața două persoane, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Chițoiu a fost chemat, joi dimineața, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, unde i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect.

  • UPDATE 11.50 „Persoana respectivă a fost citată astăzi la ora 10 de către procuror pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect, drepturile şi obligaţiile procesuale. În raport de drepturile sale procesuale, persoana respectivă a înţeles să se prevaleze de dreptul la tăcere, precizând că nu doreşte să dea declaraţii în acest moment. Persoana respectivă are calitatea de suspect sub aspectul săvârşirii de ucidere din culpă.” a declarat, joi, Marius Ştefan, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Argeş.

Daniel Chițoiu a stat la parchet în jur de un sfert de oră. La plecare, el a declarat că a participat la acte procedurale și a negat că ar fi vorbit la telefon în momentul producerii accidentului.

„Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Astăzi am participat la una dintre proceduri”, a declarat Chițoiu.

Întrebat dacă vorbea la telefon în momentul impactului, el a răspuns negativ.

Fostul ministru a mai spus că nu a vorbit cu familia victimelor.

Întrebat cum de se afla în picioare imediat după accident, iar apoi a fost dus la spital pe targă, Daniel Chițoiu a spus: „Mi-am revenit în momentul acela”.

Context

Dosarul accidentului în care a fost implicat liderul ALDE, Daniel Chițoiu, în 26 decembrie a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. La acest moment, în cauză este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, decizia de preluare a dosarului „are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident”.

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost externat, săptămâna trecută, din Spitalul de Urgență ”Floreasca”.

Fostul ministru a fost implicat într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Zamfirești din județul Argeș, pe Dealul Negru, accident care a avut loc pe 26 decembrie. Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan.

Două persoane care se aflau în Logan au murit, iar Daniel Chiţoiu a fost adus, joi seara, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, el prezentând un traumatism toracic suferit în urma accidentului rutier, au declarat, pentru Agerpres, surse medicale.

Ulterior, potrivit fotografiilor primite de la un cititor G4Media.ro, făcute imediat după accident în care Chițoiu era în picioare, fără să primească îngrijiri medicale.

Un martor, șoferul care se afla chiar în mașina din spatele autoturismului condus de Chițoiu, spune că mașina fostului ministru a intrat pe contrasens și a lovit Loganul care venea regulamentar din sens opus.

Sursa: g4media.ro

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult