- Advertisement -

Cântărețul grec Vasilis Karras revine în România. Fan împătimit al PAOK Salonic, acesta a vrut să vadă țara lui Răzvan Lucescu: „Îl iubesc pe acest om”

0 138

- Advertisement -

Cântărețul grec Vasilis Karras a fost atât de impresionat de țara noastră și de minunile pe care un român le-a făcut la echipa lui de suflet, PAOK Salonic, încât revine într-un concert, pe 29 iunie, la Mamaia. 

„Pentru greci, Vasilis Karras are anvergura pe care o are Dan Bittman sau Holograf la voi”, susțin elenii din Salonic, care știu despre România mult mai mult decât Ceaușescu, Dracula, Hagi și fete frumoase.

Vasilie Karras, 65 de ani, este o voce foarte cunoscută și apreciată în Grecia și peste tot în lume unde sunt comunități ale urmașilor lui Alexandru Macedon. Reprezentant al muzicii folk elene, Vasilis strânge mii și mii de oameni la concertele lui. Și-a ajuns să creeze o punte cu România. 

A vrut să vadă țara lui Răzvan

Cu ajutorul fotbalului! Este un pătimaș fan al lui PAOK Salonic, noua campioană a Greciei, acolo unde „General” este Răzvan Lucescu. „Îl iubesc pe acest om, cred că ne va duce și-n grupele Champions League.

A creat o echipă puternică la PAOK, numărul 1 în Grecia. Iar pentru noi, cei din zona Salonicului, PAOK e la nivel de zeitate”, a povestit Karras pentru Libertatea. Membru al influentei comunități ponticos – precum, de altfel, Ivan Savvidis, patronul lui PAOK și cel mai puternic om din această zonă a Eladei -, Karras are și câteva melodii dedicate clubului cu emblema vulturului bicefal.

Are o simpatie aparte pentru Răzvan Lucescu. Și recunoaște că a ales să vină să concerteze în România, în premieră, în luna octombrie a anului trecut, la Sala Palatului, și pentru a cunoaște țara antrenorului care guvernează fotbalul elen. 

Merge pe Litoral

„De obicei, grecii compară România cu Bulgaria, iar România e puțin mai sus decât Bulgaria. El a făcut multe concerte în Bulgaria și nu știa că România n-are nicio legătură cu vecinii de la sud de Dunăre. A fost atât de surprins de organizare, de primire, a fost impresionat să-și vadă numele pe afișele cu LED din Piața Unirii. „Uită-te câte sunt cu mine!”, îmi tot spunea”, a explicat Laura Bumbac, mediator de evenimente artistice și translator oficial.

I-a plăcut atât de mult toamna trecută, încât va reveni în România la Mamaia, pe 29 iunie, la un concert la „Nuba”. 

„Am rămas tablou de ce frumos a fost în România. Nu m-am așteptat să fie atât de bine la București, la voi. Știam de România că a fost o țară comunistă și … Cam atât”, a recunoscut Vasilis. 

Peste 20 de albume în 40 de ani

„Are multe melodii cunoscute și cântate în România, doar că nu se știe că sunt ale lui. Multe sunt interpretate de Ionuț Galani”, a dezvăluit Laura, o româncă stabilită de două decenii la Salonic.

La concertul de la Sala Palatului, Karras s-a îmbrățișat special cu Răzvan Lucescu, invitat al artistului alături de soția sa, Ana, și de team managerul lui PAOK, Pantelis Konstantinidis. Cu patru decenii de carieră în spate, grecul are peste 20 de albume scoase și cel mai mare succes de casă al lui Vasilis a fost albumul „Meheis kanei aliti”. Scos în 1997, acesta a înregistrat vânzări de aproape 200.000 de exemplare! 

Sursa: libertatea.ro

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult