Germania

Coronavirus: Germania relaxează restricțiile impuse de pandemie

Cancelarul Angela Merkel a declarat, miercuri, că obiectivul Germaniei de încetinire a răspândirii coronavirusului a fost atins, astfel încât toate magazinele pot fi redeschise pe măsură ce restricțiile de blocare sunt reduse.

Totodată, fotbalul din Bundesliga a primit undă verde pentru a se relua, iar școlile se vor redeschide treptat în perioada de vară.

Cele 16 state federale ale Germaniei, în baza unui acord cu guvernul, vor prelua controlul cu privire la momentul redeschiderii.

Aceștia vor acționa un mecanism de „frână de urgență” dacă există o nouă creștere a infecțiilor.

Regulile generale care implică contactul vor continua pentru încă o lună. O reluare limitată a început deja, dar această reducere a restricțiilor este mult mai largă.

Astfel că, persoanele din două gospodării vor putea să se întâlnească și să mănânce împreună, iar persoanele în vârstă din casele de îngrijire medicală și persoanele cu dizabilități vor putea fi vizitate de o persoană specifică.

„Germania merge mai bine decât alte țări”

„Cred că putem afirma cu siguranță că prima fază a pandemiei este în spatele nostru”, a spus cancelarul Merkel, care a adăugat „Dar trebuie să fim foarte conștienți că suntem încă în fazele incipiente și vom fi în ea pentru o perioadă lungă de timp”.

Liderul bavarez Markus Söder a spus că Germania se descurcă mai bine decât multe alte țări, deoarece a adoptat o strategie bună la nivel național și regional și toată lumea a rămas răbdătoare. Distanța socială de 1,5 m și igiena au fost esențiale pentru a menține rata infecției scăzută, a spus el.

Germania a înregistrat mai puțin de 7.000 de decese în pandemia coronavirusului, o cifră mult mai mică decât în ​​alte țări din Europa de Vest, inclusiv Marea Britanie, Italia, Franța și Spania.

Institutul Robert Koch (RKI), un organism federal de sănătate publică, a raportat miercuri 165 de decese înregistrare în ultimele 24 de ore și 947 de noi infecții.

Rata de infecție a fost constantă de ceva timp, iar Merkel a declarat că este foarte mulțumită de faptul că numărul de noi infecții zilnice a fost în trei cifre. A lăudat responsabilitatea cetățenilor germani în respectarea măsurilor de blocare pentru a proteja viața altora, precum și a lor înșiși, scrie BBC.

Ce relaxări au fost luate în considerare

Popularul cotidian Bild a anunțat miercuri că Germania se deschide din nou și, în linii mari, este ceea ce a fost convenit.

Au fost deja permise să se deschidă magazine cu o dimensiune de până la 800 de metri pătrați. Toate restricțiile privind magazinele vor fi acum ridicate, deși măștile trebuie purtate și păstrarea distanțării sociale.

Școlile au început deja să se deschidă pentru copiii mai mari; tuturor elevilor li se va permite să se întoarcă treptat în cursul perioadei de vară.

„Copiii doresc pe bună dreptate să se întoarcă la viața lor normală”, a spus Angela Merkel.

În timpul discuțiilor de miercuri, liderii de stat au convenit să își asume responsabilitatea pentru consecințele ridicării blocajului, care a intrat în vigoare la 17 martie.

Germania, în comun cu alte țări, se teme de o a doua creștere a infecțiilor. Dacă noile infecții se ridică la peste 50 de persoane din fiecare 100.000 dintr-un district într-o perioadă de șapte zile, atunci autoritățile locale pot reimpune restricțiile.

Totodată, guvernul federal a decis reducerea TVA pentru mancarea din restaurante de la 19% la 7% până la sfârșitul lui iunie 2021.

Bavaria intenționează să redeschidă turismul în această lună

Landul Bavaria, din sudul-estul Germaniei, se va redeschide parțial pentru turism la sfârșitul acestei luni.

Astfel că magazinele, berăriile, restaurantele și hotelurile vor relua operațiunile, deși cu restricții, după ce au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa: b1.ro

%d blogeri au apreciat: