„În următorii 5 ani de la sfârșitul pandemiei, ar putea fi nevoiți să facem una sau două doze pe an pentru a o reduce”, a declarat sâmbătă dimineața, profesorul de pneumologie Johns Hopkins, Panagis Galiatsatos, referindu-se la cursul pandemiei. Mutația Omicron în lume.
„Cred că vom avea nevoie de o altă doză inițial pentru cei peste 60 de ani. În Israel, a fost efectuat un sondaj pentru a 4-a doză în 5 luni. Nu există încă indicații clare. „Până acum, nu cred că vom găsi o variantă a virusului cu care va trebui să găsim un nou vaccin ”, a spus profesorul pentru Mega TV.
„Alți virusuri care au apărut în lume, precum variola, au luat multe doze pentru a fi tratate. În ceea ce privește coronavirusul, ar trebui să învățăm să trăim cu el, dar să-l limităm ca o răceală. „Poate că în următorii 5 ani de la sfârşitul pandemiei ar trebui să facem una sau două doze pe an până când o reducem”, a remarcat domnul Galiatsatos.
În ceea ce privește dacă cineva care a fost diagnosticat cu coronavirus se poate îmbolnăvi din nou, profesorul clarifică:
„În general, în natură, există și alte tipuri de coronavirus care arată ca o simplă răceală, dar este mai bine să obțineți anticorpi din vaccinuri decât cei care se dezvoltă cu imunitate naturală, tocmai pentru că au de-a face cu un virus slab”.
„Coronavirusul afectează mai ales tinerii, dar la mulți oameni este de lungă durată. „Este un lucru de care tinerii ar trebui să fie conștienți, pentru că efectele „covid lung” sunt mai grave decât cineva care trece prin el ușor și este vaccinat”, a conchis domnul Galiatsatos în declarațiile sale.