- Advertisement -

Coronavirusul nu rănește numai oameni. Industria turistică din Grecia, lovită în plin de epidemie: „Turiștii ne sună și ne întreabă dacă vor fi chinezi în hotel”

0 433

- Advertisement -

Efectele coronavirusului nu se resfrâng numai asupra oamenilor infectați, scrie Euronews, precizând că epidemia a avut un impact semnificativ atât asupra economiei chineze, cât și asupra industriei turistice de pe tot Globul.

În jur de 200.000 de turiști au mers în Grecia în 2019, iar cel puțin 250.000 erau așteptați să ajungă în anul curent. Insula Santorini este o destinație aleasă de mulți turiști chinezi, dar odată cu începutul epidemiei, mulți au renunțat pur și simplu să mai vină. 

Rata de absență ar putea fi încă una destul de mică, dar situația este critică, având în vedere că, adesea, turiștii chinezi călătoresc în Grecia în perioade ale anului mai puțin alese de europeni, precum iarna, atunci când în China se sărbătorește Anul Nou, iar cetățenii statului comunist intră în vacanță.

Dintre chinezii care vin în Grecia, 90% dintre ei aleg Santorini.

Astfel, insula înregistrează deja „anulări în domino”, nu numai în ceea ce privește turiștii veniți din China, ci și din alte zone ale lumii. Oamenii își anulează călătoria în Santorini odată ce aud că există chinezi în Santorini. 

Concret, dintre cei 3.000 de chinezi așteptați în această perioadă de industria Horeca din Santorini, nici măcar 1.000 nu au mai ajuns pe insulă.

Agențiile locale estimează că veniturile din acest an se vor reduce cu 10%, ceea ce va crea un efect în lanț și asupra altor paliere economice: comerț, transport și servicii.

„Anulările au atins (n.r. – o pondere) 60-70% în februarie și martie. Ne temem că vom ajunge la anulări de 100% pentru luna aprilie, având în vedere că vizele de călătorie au fost anulate de mai multe consulate. Avem clienți din toată lumea, care plănuiau să călătoarească în Santorini. Acum ei sună la hoteluri și întreabă dacă vor fi chinezi în hotel. Dacă le spunem că da, nu mai vor să vină”, a declarat Antonis Iliopoulos, președintele Santorini Hoteliers.

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult