Pielea este cel mai mare organ pe care îl avem. Din păcate, aceasta este expusă aproape permanent la diverși factori care îi pot altera frumusețea și sănătatea.
În timp, din cauza climei, a unor obiceiuri alimentare deficitare și nu numai, pielea devine mai sensibilă și începe să aibă nevoie de îngrijire specială.
Indiferent de vârstă, nu trebuie să ezităm să ne îngrijim pielea. Avem la dispoziție numeroase alternative care ne pot ajuta să avem pielea netedă și radiantă, astfel încât aceasta să strălucească de sănătate și vitalitate.
- Utilizează cremă de protecție solară: Este esențial să-ți protejezi zilnic pielea împotriva razelor ultraviolete, motiv pentru care te sfătuim să-ți aplici cremă de protecție solară cu SPF minim 30 (ai însă la dispoziție creme și mai eficiente).
- Urmează o dietă echilibrată: Dieta are un impact major asupra sănătății, acest factor influențând inclusiv sănătatea pielii. Ai grijă să consumi regulat legume și fructe proaspete și alimente bogate în vitamine și minerale, acestea putând spori fermitatea pielii și facilitând procesul de regenerare celulară.
- Dormi suficient: Somnul este cel mai bun medicament dacă vrei să ai pielea radiantă și sănătoasă. În timp ce dormi activitatea celulară atinge cote maxime, celulele fiind de trei ori mai active decât în orice alt moment al zilei. Astfel are loc procesul de regenerare celulară, fiind reparate celulele care s-au deteriorat. Este indicat să dormi cel puțin opt ore în fiecare zi.
- Nu-ți neglija igiena corporală: Pielea este expusă zilnic la contaminanți externi, la vânt, la praf și la produse cosmetice care pot înfunda porii și inhiba abilitatea acestui organ de a se regenera. Din acest motiv este esențial să-ți cureți pielea în fiecare zi, de preferință înainte de culcare, astfel încât machiajul și toate impuritățile ce îi pot afecta sănătatea să fie îndepărtate corespunzător.
- Menține-te hidratat: Hidratarea pielii este indispensabilă dacă vrei să ai un look radiant. Există în comerț diverse produse care ne pot fi de ajutor. Însă putem apela și la măști preparate acasă și la creme pe bază de produse naturale.
- Adoptă obiceiuri sănătoase: O rutină de exerciții fizice și evitarea unor obiceiuri nocive precum consumul de alcool sau de tutun sunt elemente indispensabile pentru a avea pielea sănătoasă. În caz contrar putem experimenta iritații, alergii, dezechilibre de pH și deshidratare.
- Exfoliază-ți pielea: Există mai multe modalități de a-ți exfolia pielea și de a curăța acest organ de impurități. Atunci când apelăm la peeling-uri, completăm regenerarea celulară și îndepărtăm celulele moarte, revitalizându-ne și oxigenându-ne pielea. Există numeroase produse exfoliante pe care le putem achiziționa din comerț, dar și alternative naturiste pe care le putem prepara acasă fără a cheltui sume mari de bani.
- 3 linguri de zahăr granulat
- Un castron
- 4 linguri de zahăr brun grosier
- 2 linguri de ulei de măsline
- 20 de picături de ulei esențial
- ½ linguriță de extract de vanilie
- ½ cană de ulei de nucă de cocos
- ½ cană de zahăr brun
Exfoliante naturale pentru a revitaliza pielea
Exfoliant cu banană și zahăr
Acest exfoliant este ideal pentru cei care au pielea grasă deoarece nu conține deloc ulei.
Ai nevoie de:
1 banană coaptăCum se prepară?
Amestecă bine cele două ingrediente în castron până obții o pastă. Aplică pasta pe piele atunci când intri sub duș. Pentru a-ți exfolia tenul nu este nevoie să utilizezi zahăr.
Exfoliant cu zahăr grosier și ulei
Grație conținutului de ulei, acest exfoliant este indicat celor care au pielea uscată și sensibilă.
Ai nevoie de:
Cum se prepară?
Într-un castron curat, amestecă toate ingredientele și aplică-ți pasta rezultată pe față cu mișcări circulare de masaj. Îndepărtează exfoliantul cu apă caldă.
Exfoliant cu nucă de cocos și zahăr brun
Acest exfoliant este ideal pentru pielea uscată și lipsită de viață. El te ajută să obții un aspect al pielii radiant și plin de vitalitate.
Ai nevoie de:
Cum se prepară?
Amestecă toate ingredientele într-un castron și aplică ușor pasta rezultată pe piele prin mișcări circulare de masaj. Îndepărtează pasta cu apă caldă. Dacă îți rămâne o anumită cantitate de exfoliant, o poți depozita într-un borcan de sticlă la temperatura camerei.
Iti place stirigrecia.com? Urmareste fluxul de stiri stirigrecia.com si pe Facebook
Discuții despre această postare