- Advertisement -

Dosar penal pentru procuroarea din “cazul Sorina”, deschis de Secția Specială pentru magistrați

0 57

- Advertisement -

Dosar penal pentru procurorul care a ridicat-o pe Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, precum și pentru o angajată de la Protecția Copilului, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.

Dosar penal pentru procurorul care a ridicat-o pe Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, precum și pentru o angajată de la Protecția Copilului, acuzată de fals în acte, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.

Dosarul penal a fost deschis Secția Specială pentru investigarea magistraților, instituția căreia i s-a cerut desființarea în cel mai recent raport GRECO despre justiția din România. 

În paralel, procuroarea Maria Pițurcă a fost apărată de şefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a declarat-o nevinovată pe colega ei: “Doamna procuror a vrut să discute cu copilul, a vrut să ia copilul pentru a-l prezenta la Medicină Legală, era vorba de infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului. Este o infracțiune cu privire la care doamna procuror a emis cercetările penale. Doamna procuror nu a luat fetița, doamna procuror a constatat că este reținută ilegal de familia Șărămăt și a fost prezentată, a fost predată părinților și a fost prezentată la Medicină Legală, deoarece se efectuează cercetări pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului”, a spus recent Tena Tulitu, şefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Curtea de Apel Craiova a amânat miercuri decizia privind revizuirea adopției internaționale a Sorinei. Decizia magistraților vine după ce la dosar au fost depuse mai multe documente pe care magistrații trebuie să le analizeze în detaliu.

Magistrații se vor pronunța joi, la ora 11.00, potrivit Realitatea TV În acest timp, Tribunalul Olt și-a declinat competența către Judecătoria Slatina, miercuri, în cazul judecării ordonanței președințiale de interzicere a părăsirii teritoriului Romaniei de către Sorina.

Tribunalul Olt și-a declinat competența către Judecătoria Slatina, miercuri, în cazul judecării ordonanței președințiale de interzicere a părăsirii teritoriului Romaniei de către Sorina, scrie Realitateadeolt.net.

Sorina, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, jud. Mehedinți, care a fost luată de autorități cu scandal din casa asistentului maternal pentru a ajunge la părinții adoptivi, poate merge în SUA, la familia adoptivă.

Curtea de Apel Craiova a respins cererea Procurorului general, Bogdan Licu, de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată.

Procedurile pentru adopția copilului au început încă din 2013. Au fost contactate peste 120 de familii, niciuna însă nu a dorit fetița și atunci au început căutările pentru o familie în străinătate. Anul trecut, cuplul de români stabiliți în SUA și-a exprimat intenția să o adopte, iar în aprilie, instanța a decis definitiv ca fetița să meargă în familia lor.

Sursa: realitatea.net

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult