- Advertisement -

Drama refugiaților continuă – Cel puțin șapte persoane, dintre care doi copii, au murit după ce o ambarcațiune care transporta refugiați din Turcia spre Grecia

0 44

- Advertisement -

Cel puțin șapte persoane, dintre care doi copii, au murit marți după ce o ambarcațiune care transporta refugiați din Turcia spre Grecia s-a scufundat în Marea Egee, în largul insulei Lesbos, a anunțat Garda de Coastă din Grecia, citată de Al Jazeera.

Autoritățile elene au mai anunțat că 57 de persoane au fost salvate, iar o operațiune de căutare a fost declanșată în zona în care s-a produs naufragiul. Garda de Coastă nu a furnizat detalii despre cauza naufragiului și nici despre naționalitatea refugiaților aflați la bord.

- Advertisement -

„Această tragedie ne amintește într-un mod dureros de faptul că oamenii continuă să își asume riscuri uriașe pentru a ajunge în inslulele grecești”, a declarat Philippe Leclerc, reprezentant al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați. „Este nevoie de eforturi mai mari pentru a asigura modalități sigure și legale de a ajunge în Europa, astfel încât acești oameni să nu își mai pună viețile în pericol în mâinile traficanților”, a adăugat acesta.

- Advertisement -

Aproximativ 10.700 de refugiați au ajuns în Grecia anul acesta pe mare, iar 39 de persoane au murit în urma unor naufragii similare, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați.

- Advertisement -

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult