- Advertisement -

Drama refugiaților continuă – Cel puțin șapte persoane, dintre care doi copii, au murit după ce o ambarcațiune care transporta refugiați din Turcia spre Grecia

0 49

- Advertisement -

Cel puțin șapte persoane, dintre care doi copii, au murit marți după ce o ambarcațiune care transporta refugiați din Turcia spre Grecia s-a scufundat în Marea Egee, în largul insulei Lesbos, a anunțat Garda de Coastă din Grecia, citată de Al Jazeera.

Autoritățile elene au mai anunțat că 57 de persoane au fost salvate, iar o operațiune de căutare a fost declanșată în zona în care s-a produs naufragiul. Garda de Coastă nu a furnizat detalii despre cauza naufragiului și nici despre naționalitatea refugiaților aflați la bord.

„Această tragedie ne amintește într-un mod dureros de faptul că oamenii continuă să își asume riscuri uriașe pentru a ajunge în inslulele grecești”, a declarat Philippe Leclerc, reprezentant al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați. „Este nevoie de eforturi mai mari pentru a asigura modalități sigure și legale de a ajunge în Europa, astfel încât acești oameni să nu își mai pună viețile în pericol în mâinile traficanților”, a adăugat acesta.

Aproximativ 10.700 de refugiați au ajuns în Grecia anul acesta pe mare, iar 39 de persoane au murit în urma unor naufragii similare, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați.

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult