- Advertisement -

Fumul incendiilor din Australia acoperă Terra! NASA: „Ajuns în stratosferă, poate afecta atmosfera globală”.

0 280

- Advertisement -

Bushfires Continue To Burn On Kangaroo Island As Army Reserve Arrives To Assist Clean Up Operations

Agenţia Spaţială Americană (NASA) a făcut publice rezultatele propriilor investigaţii şi măsurători privind cauzele şi efectele incendiilor care pârjolesc de cel puţin trei luni costa de est a Australiei.

Potrivit NASA, tragedia climatică a început să afecteze clima globală, dovadă că fumul provocat de incendiile masive a ajuns deasupra Americii de Sud în perioada sfârşitului de an trecut. O săptămână mai târziu, datele oficiale arată că fumul devastator traversase deja jumătate din suprafaţa Terrei, anunţă BBC!

„Ne așteptăm ca fumul să facă cel puțin un circuit întreg în jurul globului”, transmite stația spațială americană.

NASA spune că incendiile au fost atât de extinse încât ele au produs un număr neaşteptat de mare de furtuni generate de foc. Acestea au trimis fumul în stratosferă până la peste 17 kilometri altitudine.

„Odată ajuns în stratosferă, fumul poate traversa mii de kilometri de la sursă, afectând condițiile atmosferice globale”, explică NASA.

Noua Zeelandă a fost de asemenea puternic afectată de fumul incediilor, care a cauzat probleme severe ale calității aerului și a întunecat vârfurile munților.

Orașele mari din Australia, inclusiv Sydney, Melbourne, Canberra și Adelaide s-au confruntat cu niveluri periculoase de fum în aerul pe care cetățenii îl inspiră.

NASA a spus că studiază efectele fumului la altitudinea de peste 17 kilometri pentru a vedea dacă acesta va cauza „o răcire sau încălzire a atmosferei”.

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult