- Advertisement -

Grecia: o petrecere dedicată „păcătoşilor din această lume“ a fost anulată din cauza unor ameninţări cu moartea

0 276

- Advertisement -

O petrecere de Crăciun dedicată „păcătoşilor din această lume“ a fost anulată în cursul acestei săptămâni într-un oraş din sudul Greciei după primirea unor ameninţări cu moartea de către organizatori.

Un bar din oraşul Nauplion, situat în sudul Greciei, şi-a propus să dea o petrecere „păcătoşilor din această lume“ dar şi-a anulat evenimentul din cauza unor ameninţări cu moartea, transmite AFP.

Ameninţările au venit din cauza afişului evenimentului, care îl prezintă pe Iisus Hristos machiat şi purtând cercei într-o retuşare a unei icoane. Peste această imagine apare scris cu majuscule de culoare roşie cuvântul „blasfemie“.

Potrivit organizatorilor, afişul a stârnit proteste din partea preotului local. Mai mult, ei susţin că au primit apeluri telefonice în care li s-a transmis că vor fi „ucişi şi linşaţi“.

Homosexualitatea rămâne un subiect tabu în Grecia, în pofida legalizării în 2015 de către fostul guvern Tsipras a uniunilor civile pentru cuplurile de acelaşi sex, notează AFP.

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult