- Advertisement -

Grecia oferă stimulente financiare cuplurilor care au copii

0 410

- Advertisement -

Autorităţile din Grecia oferă stimulente financiare cuplurilor care au copii pentru stimularea natalităţii ca urmare a declinului demografic care ar putea avea un impact sever asupra economiei, relatază cotidianul britanic The Guardian.

Guvernul de la Atena va oferi un beneficiu financiar în valoare de 2.000 de euro pentru fiecare cuplu care va avea un copil. Beneficiul se acordă în urma previziunilor alarmante potrivit cărora populaţia Greciei ar putae scădea cu o treime în următoarele trei decenii dacă nu se vor lua măsuri pentru creşterea numărului de naşteri. La acest lucru se adaugă faptul că datele recente arată că până în anul 2050 aproximativ 36 % din populaţia ţării va avea vârsta de peste 65 de ani, cea ce ar pune o presiune mai mare pe forţa de muncă activă şi asupra programului de protecţie socială a Guvernului.

Beneficiul pentru nou-născuţi reprezintă o modalitate de a reduce problema vârstei înaintate a populaţiei. Costul total al acestuia se ridică la aproximativ 180 de milioane de euro anual, echivalent cu 0,1% din PIB-ul Greciei.

În România, nu există un program de acest fel la nivel naţional, cu excepţia capitalei unde primăria acordă suma de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut. În Ungaria, femeile care au mai mult de patru copii sunt scutite pe viaţă de la plata impozitelor, iar cuplurilor tinere li se vor oferi împrumuturi fără dobândă în valoare de 10 milioane de forinţi, care vor fi anulate după ce vor avea trei copii.

Sursa: mediafax

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult