- Advertisement -

Huawei a anunţat propriul sistem de operare, HarmonyOS/ În cât timp poate fi înlocuit sistemul Android de pe telefoanele produse de gigantul chinez | FOTO, VIDEO

0 15

- Advertisement -

Chinezii au dezvăluit vineri noua platformă. Sistemul de operare poate fi folosit pe diverse dispozitive inteligente, inclusiv cele cu ”ecran inteligent”, precum televizoarele şi telefoanele. După lansarea în China, dispozitivul poate ajunge şi pe pieţele globale, anunţă Huawei, scrie RT.

”Dacă nu putem să folosim sistemul Android în viitor, putem să-l schimbăm imediat cu HarmonyOS”, a declarat CEO-ul departamentului de consumatori al gigantului tehnologic chinez la o conferinţă în oraşul Dongguan. El a adăugat că schimbarea de sisteme de operare se poate face ”într-o zi sau două”.

La sfârşitul lunii mai, Google a restricţionat accesul dispozitivelor Huawei la Android, în urma măsurilor luate de preşedintele american Donald Trump împotriva companiei chineze.

Decizia companiei Google vine după ce Administraţia de la Washington a adăugat Huawei pe lista întreprinderilor cu care companiile americane nu pot avea contact economic fără o licenţă.

Reprezentanţii Google au transmis, prin intermediul unui comunicat, că „se conformează legii şi revizuieşte implicaţiile” posibile.

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult