ACTUALDIASPORAGRECIASCI&TECH

În curand, semnal de retea mobilă in metrourile din Atena si Salonic

Solutia la lipsa de semnal a rețelelor mobile in statiile de metrou si intre acestea, va fi soluționată în scurt timp, dupa acordul companiilor mobile Cosmote, Vodafone și Wind cu Attiki Metro.

metro-mobile-coverage

Ințelegerea a venit, in sfarsit, după multe dezbateri care au durat o lunga perioada de timp. Discutiile între cele două părți au avut loc în cadrul celui de-al 83-lea Târg Internațional de la Salonic și astfel s-au hotărât sa se organizeze un plan comun de investiții pentru realizarea proiectului cu instalații moderne mobile.

Deși proiectul metroului a fost prevăzut să acopere în mod adecvat rețeaua, acesta nu a inaintat niciodată, în timp ce instalațiile existente acum sunt considerate depășite și insuficiente pentru a satisface necesitatile moderne. Inainte cu cateva zile, directorul general al Uniunii Companiilor Mobile, Iorgos Stefanopulos, a dezvaluit în cadrul celui de-al IX-lea Congres Mobile & Connected World, ca lucrarile vor fi finalizate in probabil 2 ani, pentru că se poate lucra doar in intervalul de timp cand statiile de metrou sunt inchise.

Costul programului este estimat de companiile mobile la 10 milioane euro. Semnal de retea mobila va exista totusi, treptat, în punctele de rețea unde lucrările sunt finalizate, au scris cei de la publicatia elena, digitallife.gr si cei de la athenstransport.com .

Thessaloniki_Metro

Comisia Europeana a anuntat ca Grecia va beneficia de 1,3 mld euro prin fondurile de Coeziune pentru proiecte de acces in banda larga, transport si mediu.
Din aceasta suma, 730 mil euro vor fi alocate extinderii sistemului de metrou din Salonic.
In prezent, sistemul de metrou din Salonic este extins catre Kalamaria, spre zonele Nomarchia, Kalamaria, Aretsou, Nea Krini si Micra. Extensia vizeaza constructia a doua tuneluri cu linie simpla,  in lungime de 4,78 km cu 5 statii, proiect licitat in mai 2009. In iunie 2013 contractul a fost semnat cu AKTOR ATE, un joint venture. Valoarea contractului a fost de 400 mil euro. Proiectul, integrat in Cadrul Strategic National “Macedonia- Thrace” este finantat de Banca Europeana de Investitii. In 2014 au fost demarate lucrarile de constructive de la statia Nea Krini.
Conform raportului companiei Attiko Metro, care se ocupa de implementarea proiectului, se efectueaza lucrari pentru fiecare statie, o serie dintre acestea fiind finalizate, iar altele fiind in etapa de demarare.

Lasă un răspuns

Doru Black
Articolul redactat de
%d blogeri au apreciat: