- Advertisement -

Iohannis: Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern

0 16

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, din nou, premier pe Ludovic Orban. Anunțul a fost făcut de șeful statului la finalul consultărilor de la Cotroceni cu partidele parlamentare.

Șeful statului a insistat că „soluția corectă” în situația politică actuală sunt alegerile anticipate, în condițiile in care guvernul PNL care a a venit cu „o agendă reformatoare, s-a lovit de opoziția PSD care „dorește să oprească lucrurile”.
„Soluția corectă în această situație, cu un guvern care dorește să miște lucrurile, cu un PSD care este foarte prezent în parlament, întoarcerea la electorat este soluția corectă. Întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune”, a precizat președintele.

Șeful statului a adăugat că a prezentat partidelor această opțiune, iar părerile au fost împărțite, fiind nevoie de discuții în interiorul formațiunilor pe această temă.

„Următorul pas este desemnarea unei persoane care să formeze un nou guvern. După ce m-am consultat cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban cu formarea unui nou Guvern”, a spus Iohannis.

Potrivit Constituției, premierul desemnat va cere în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Sursa: HotNews

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult