- Advertisement -

MAE, atenționare de călătorie de ultimă oră. Autoritățile din Grecia anunță fenomene meteo intense

Grecia
0 98

- Advertisement -

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii aflați în Grecia, în condițiile în care autoritățile locale elene au transmis, pentru perioada 15-17 ianuarie 2020, o prognoză de fenomene meteo intense, cu intensificări puternice ale vântului (între 8 și 9 pe scara Beaufort), temperaturi scăzute sub media normală a perioadei, precipitații abundente și căderi de grindină,  în regiunea insulei Creta, insulelor Dodecaneze și în regiunea insulelor Ciclade, arată un comunicat de presă.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și la cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu un caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en – pentru situații criză pe teritoriul Republicii Elene, www.meteo.gr, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult