- Advertisement -

„Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!” Marș de comemorare în București, în memoria celor care au murit la Revoluție. FOTO-VIDEO

0 31

- Advertisement -

Justiția nu a reușit în 30 de ani să facă lumină și să spună cine este responsabil pentru sângele vărsat pentru ca România să iasă de sub teroarea comunismului. În memoria celor mai bine de o mie de victime, mai multe organizații non guvernamentale, cu sprijinul Guvernului, organizează astăzi un marș în timpul căruia bucureștenii care vor să aducă un omagiu eroilor martiri.

- Advertisement -

Președintele României, Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban participă la Marșul Memorial 22 Decembrie 1989.

Sute de persoane au pornit, duminică seara, în București, într-un marș de comemorare a eroilor Revoluției, manifestarea având loc sub sloganul „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!”, potrivit organizatorilor. Marsul a fost organizat de Freedom House România, Asociația „21 Decembrie 1989”, Geeks for Democracy, Inițiativa România, Rezistența, Corupția ucide.

„Noi sărbătorim libertatea, dar ei comemorează pierderea celor dragi. Pe 22 decembrie 1989 noi ne-am câștigat libertatea. Dar tot pe 22 decembrie 1989, și în zilele dinainte și de după, mii de familii și-au pierdut părinții sau copiii, soții sau soțiile, frații sau surorile. Aceste familii au rămas fără oameni dragi pentru ca noi să avem libertate”, conform organizatorilor.

Oamenii s-au strâns, duminică, de la ora 16:00, în Piața Victoriei. După ora 17:00, ei au plecat în marș spre Piața Universității, locul unde vor ține un moment de reculegere.

Mai mulţi participanţi au împărţit celor prezenţi în piaţă baloane albe pe care este scris „Libertate” şi scandează „Cinste lor, eroilor!”.

În fruntea coloanei se află un banner inscripţionat cu mesaje scandate care amintesc de evenimentele petrecute în urmă cu 30 de ani: „Noi suntem poporul/Jos cu dictatorul!”, „Libertate te iubim/Ori învingem ori murim!”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Soldaţi, soldaţi/Pe cine apăraţi?”.

Ulterior, potrivit programului, mulțimea va merge spre Piața Revoluției – Ministerul de Interne, iar până la 20.30, vor fi citite numele celor peste 1100 de Eroi ai Revoluției din 1989.

Participanții la marș vor ajunge în toate locurile din București în care, în urmă cu 30 de ani, s-a vărsat sânge pentru democrație.

Sursa: DIGI 24

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult