- Advertisement -

O imensa porcarie a Guvernului Romaniei – pensii speciale pentru primari si alesi locali

0 43

- Advertisement -

Adoptarea prin Ordonanta de Urgenta a noului Cod Administrativ, in care sunt prevazute pensii speciale pentru primari si alesi locali, e una din marile porcarii la adresa populatiei oneste, platitoare de taxe si impozite, la adresa marilor nevoi neonorate ale tarii noastre. Acest Guvern si aceasta majoritate se umplu de rusine prin acest tip de masuri discretionare, necinstite, paguboase pentru economie si batjocoritoare pentru restul pensionarilor din Romania. Una din tarile cel mai greu incercate de ultima criza economica, Grecia, s.a scufundat din punct de vedere financiar si din cauza unor masuri similare, adica privilegii financiare nejustificate si indecente, care au cocosat bugetul de stat.

Iata pasajul adoptat prin Ordonanta

Art. 210. – Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean şi vicepreşedinte al consiliului judeţean.

(1) Persoanele alese începând cu anul 1992 de către cetăţeni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect şi liber exprimat, care au exercitat funcţii de autoritate executivă, respectiv primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, ale vârstei standard de pensionare redusă aşa cum sunt prevăzute de legislația privind sistemul de pensii publice sau cele prevăzute de alte legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă.
(2) Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, beneficiază de indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare.
(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă prevăzut la alin. (1) se acordă în limita a 3 mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,40 % din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

Sursa: radu-tudor.ro

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult