- Advertisement -

O nouă alertă de călătorie pentru Grecia: MAE avertizează românii privind furtunile şi vântul în rafale ce vor lovi unele din destinaţiile preferate de vacanţă

0 111

- Advertisement -

Pericolul cauzat de fenomenele meteo extreme în Grecia se menţine la cote alarmante! Ministerul Afacerilor Externe a emis duminică o nouă alertă de călătorie pentru Republica Elenă privind ploile torențiale, furtunile și vântul în rafale.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie a transmis situația actualizată a zonelor ce vor fi afectate de vreme nefavorabilă începând din seara zilei de 13 iulie 2019, respectiv ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale

Zonele afectate de vremea nefavorabilă sunt:

  • Salonic;
  • Chalkidiki;
  • Golful Thermaikos;
  • Insulele Sporade;
  • Estul Macedoniei;
  • Thraki;
  • Insulele din Nordul Mării Egee;
  • Insulele Ionice de Nord;
  • Epir.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie”, arată Ministerul de Externe.

Reamintim că doi români, o femeie şi copilul ei în vârstă de 8 ani, au murit după ce acoperişul unui restaurant din peninsula Halkidiki, s-a prăbuşit în timpul unei furtuni. (Detalii AICI)

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult