- Advertisement -

Oficial european: Este nevoie urgent de o soluție privind imigranții care ajung ilegal în Grecia

0 38

- Advertisement -

Comisarul european pentru Migrație, Dimitris Avramopoulos, a declarat joi că este „nevoie urgent” de o soluție pentru a opri imigranții care trec ilegal din Turcia în Grecia, relatează site-ul postului France 24 preluat de mediafax.

„Sosirile ilegale în Grecia au crescut în ultimele săptămâni și luni”, a avertizat Avramopoulos într-o conferință de presă de la Ankara.

„Este nevoie urgent de o soluție pentru a preveni și detecta plecările ilegale din Turcia”, a adăugat acesta.

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) a informat luni că sosirile pe cale maritimă din Turcia în Grecia, în special a imigranților de origine afgană sau siriană, a ajuns la un număr de 10.258 în luna septembrie.

Guvernul Greciei s-a declarat, la începutul lunii august, „profund preocupat” de intensificarea fluxului de imigranţi extracomunitari şi a cerut Comisiei Europene împărţirea mai corectă a atribuţiilor. Imigranţi extracomunitari au sosit în ultimele săptămâni pe insulele elene Lesbos, Samos, Chios, Kos şi Leros.

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult