Plângere penală la DNA împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Ion Ţiriac

Fostul fotbalist Anton Dobos pleaca de la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a fost audiat intr-un dosar de coruptie, in Bucuresti, marti, 21 octombrie 2014. LIVIU ADASCALITEI / MEDIAFAX FOTO
Imagine similară

Cu FRT la DNA. Un elector acuză conducerea din tenis că a primit bani din fondul de rezervă al guvernului Războiul dintre conducerea Federației Române de Tenis și opoziție se poartă pe toate fronturile.

Cu FRT la DNA. Un elector acuză conducerea din tenis că a primit bani din fondul de rezervă al guvernului

Pe 15 noiembrie, ”reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov”, care este și președintele Asociației Sportive Fotlbal Club Progresul București, a depus o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție. Plângerea, înregistrată în aceeași zi, a fost făcută împotriva conducerii actuale a FRT, în speță președintele Ion Țiriac, dar pe ”lista” lui Iacov apar și numele fostului premier Viorica Dăncilă, a fostului ministru de finanțe, Orlando Teodorovici, a fostului ministru al Tineterului și Sportului, Bogdan Matei, a șefului COSR, Mihai Covaliu, a fostului șef FRT, George Cosac, dar și a cetățeanului maghiar Marky Jeno, directorul turneului Bucharest Open. În plângere, Iacov acuză aceste persoane de înșelăciune, abuz și neglijență în serviciu, uzurparea funcției și a calității oficiale, obținerea ilegală de fonduri și deturnarea lor, precum și constituirea unui grup infracțional organizat din cauză că s-au alocat 340.000 de dolari din fondul de rezervă al guvernului pentru plătirea taxei anuale a turneului WTA Bucharest Open. Iacov mai precizează faptul că, în conformitate cu regulamentul WTA, taxa anuală pentru un astfel de turneu se ridică la suma de 23.250 de dolari. Scopul turneului era pregătirea olimpică pentru Tokyo 2020 a sportivelor Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu și Irina Bara. În plângerea penală, Iacov a scris și faptul că Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu nici măcar nu au participat la turneul Bucharest Open.

Tudor Iacov / Foto: Facebook

Tudor Iacov a reclamat în 2018 la DNA alegerile de la FRF. Acesta a acuzat influențarea votului.

Sursa: libertatea.ro

Polisul românilor din Grecia
Ziarul românilor din Grecia este chemarea spre treptele apartenenței la polisul civic al românității. Fiți cetățeni activi ai acestui polis, citind ȘtiriGrecia.eu!