Ovidiu_Burdusa

Proiectele de finanțare pentru diaspora se orientează către mediul on-line

Situaţia creată în toată lumea de pandemia cu coronavirus face ca proiectele de finanţare depuse de asociaţiile românilor din diaspora să se reorienteze, în special, către mediul online.

Prima sesiune de depunere a proiectelor de finanţare pentru anul în curs s-a încheiat, iar Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunţă că au fost depuse 259 de proiecte.

Un capitol nou pentru care se acordă finanţare este cel referitor la reintegrare.

Detalii despre proiectele de finanţare venite din diaspora, în interviul cu secretarul de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burduşa.

Reporter (Luminița Voinea): Domnule secretar de stat, în condiţiile actuale, de criză, cum s-au mobilizat asociaţiile pentru a depune proiecte de finanţare?

Ovidiu Burduşa: În urma prelungirii termenului limită de depunere a proiectelor de finanțare, de la 31 martie la 15 aprilie 2020, numărul proiectelor înscrise la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) pentru finanţare a crescut cu peste 150%. Dat fiind contextul actual, am decis ca propunerile de proiecte să fie transmise doar în format electronic, pe email. Multe dintre activităţile obişnuite pentru care se depuneau proiecte – cum ar fi şcoli de duminică, manifestări artistice în aer liber, conferinţe, expoziţii – nu mai pot fi organizate, date fiind restricţiile şi măsurile luate de autorităţi peste tot în lume. De aceea, am recomandat ca activităţile propuse în proiecte să fie adaptate mediului online, cu accent pe mass-media, educaţie, cultură. Vreau să felicit asociaţiile românilor de pretutindeni pentru toată munca lor, pentru că au dat dovadă de flexibilitate şi au răspuns apelului DRP de a ţine cont de restricţiile şi limitările din statele în care se află şi de a gândi astfel activităţile, în special pentru mediul online. În aceste vremuri dificile, e foarte important să rămânem solidari şi uniţi între noi. Au fost depuse 259 de proiecte destinate românilor din afara graniţelor României, din 27 de state, inclusiv România. Avem foarte multe proiecte în Italia, Ucraina, Serbia, Germania, Spania, dar şi România. Cele mai multe dintre proiectele depuse sunt pe domeniile educaţie, reintegrare, mass-media şi cultură.

Citiți tot articolul: romania-actualitati.ro

Sursa: romania-actualitati.ro

%d blogeri au apreciat: