- Advertisement -

PSD si-a furat toti banii. Ciolacu o concediaza pe „liftiera” de la PSD si numerosi alti angajati, Partidul nu mai are bani de salarii

0 55

- Advertisement -

PSD si-a concediat mai multi angajati, in ultima perioada, intrucat se confrunta cu grave probeleme financiare, ca urmare a numeroaselor matrapazlacuri cu banii proveniti din subventia de la stat. Ciolacu si liderii PSD au declansat insa, in acelasi timp, o ampla campanie de demonizare a Guvernului pentru ca o liftiera de la Ministerul Muncii a ramas fara loc de munca.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Libera ca din cauza problemelor financiare ale partidului, angajatii nu si-au primit la timp salariul in luna ianuarie. Noua conducere a inceput sa concedieze o parte din personalul angajat in ultimii ani.

PSD a incasat in 2019 aproape 144 de milioane de lei (in jur de 30 milioane de euro) de la bugetul de stat pentru functionarea sa. Din acesti bani trebuiau sa fie platiti si angajatii partidului. Este cea mai mare suma incasata vreodata de un partid dupa schimbarea legii privind finantarea formatiunilor politice, iar PSD a beneficiat de ea datorita rezultatelor bune de la alegerilor locale si parlamentare din 2016, dar si datorita modificarilor pe care le-a adus legii in Parlament. Comparativ, subventia PNL a fost in 2019 de 65 de milioane de lei.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Draghici, este autorul amendamentului prin care subventia partidelor a crescut spectaculos in 2019. Acesta este trimis in judecata pentru delapidare si modul in care a folosit subventia PSD.

Social-democratii au beneficiat si de un excedent de peste 53 de milioane de lei (circa 11.3 milioane de euro) lasat mostenire din perioada Liviu Dragnea. In conturile PSD s-au aflat anul trecut aproape 200 de milioane de lei (42.5 milioane de euro), dar suma s-a evaporat, toti banii fiind cheltuiti de fosta conducere a PSD.

Contul partidului a ramas aproape gol la inceputul acestui an. Gaura din vistieria PSD a fost atat de mare incat nu a existat un fond de rezerva pentru plata salariilor angajatilor.

Personalul isi astepta salariile dupa Anul Nou, dar a avut surpriza sa constate ca partidul nu isi achita obligatiile financiare.

Intarzierea salariilor a devenit una acuta pana la finalul lunii ianuarie, deoarece Autoritatea Electorala Permanenta nu a virat subventia. Autoritatea a anuntat pe 28 ianuarie ca PSD va primi peste 7,1 milioane de lei ca subventie – bani publici. Peste trei zile, PSD a virat banii catre angajati, vineri – 31 ianuarie 2020, dar in unele conturi banii au ajuns la inceputul lunii februarie.

Potrivit datelor Curtii de Conturi, PSD a platit in 2018 salarii de 3.5 milioane de lei, dar nu exista insa date oficiale pentru 2019.

Partidul a trecut si la concedieri, mai multe persoane care lucrau la sediile PSD din timpul lui Dragnea si Dancila fiind anuntate ca urmeaza sa fie date afara. Printre cei care au fost dati afara se numara si angajati care se ocupau cu partea de comunicare.

Potrivit surselor Europa Libera, au existat doua valuri de concedieri in partid. Motivul oficial invocat de noua conducere a fost ca partidul nu isi mai permite sa plateasca atat de multe salarii din cauza situatiei financiare in care se afla.

„Erau multi care nu faceau nimic la partid si doar incasau banii. De la inceputul acestui am reziliat si contractul cu firma de bodyguarzi, urmeaza sa mai dam oameni afara pentru a eficientiza activitatea”, au spus surse din PSD.

Din informatiile Europa Libera, partidul a incheiat un contract cu o firma apropiata de Diana Tusa, deputat PSD. Firma urmeaza sa ajute partidul pe partea de comunicare, dupa ce angajatii au fost dati afara.

Sursa: AK-24

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult