- Advertisement -

Raportul 10 august a fost declasificat și trimis de MAI la DIICOT. Va fi public după finalizarea anchetei penale

0 17

- Advertisement -

Raportul 10 august a fost declasificat și trimis la DIICOT și va fi public după ce se încheie ancheta penală, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Marcel Vela a precizat, într-un briefing de presă, că azi dimineață a primit ultimul aviz de la instituțiile implicate.

„DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport, care poate fi folosit acum în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziția DIICOT”, a precizat ministrul.

„Vă asigur de toată deschiderea MAI și în continuare. Dorim să redevenim un minister deschis, care nu mai ascunde date și informații din interiorul instituției”, a mai declarat Marcel Vela.

El a explicat că, potrivit Codului de Procedură Penală, „tot ce se derulează în dosar nu este public”.

Până nu se definitivează ancheta penală, noi nu putem să dăm date din raport și din dosar. Când ancheta se finalizează, el devine public”, a spus ministrul.

Vela a precizat că toate instituțiile au fost de acord cu desecretizarea, inclusiv Jandarmeria, astfel că nu înțelege de ce fostul ministru Carmen Dan nu l-a desecretizat.

„Vom analiza și schimba procedurile legislative cu privire la intervenții și vom depune efoturi ca imaginea instituțiilor din cadrul Ministerul de Interne să fie pozitivă”, a mai anunțat ministrul de Interne.

Sursa: g4media.ro

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult