- Advertisement -

România a pierdut 500 milioane de euro în ultimul an. Mai multe țări și-au retras investițiile…

0 28

- Advertisement -

În ultimul an, companiile din Grecia, Austria şi Franţa, ţări aflate în top 10 cei mai mari investitori în România, şi-au redus capitalul social subscris în România cu mai mult de 500 milioane de euro în total.

„Din păcate aceste mişcări nu sunt favorabile şi nu pot fi interpretate într-un mod optimist, pentru că ele reflectă o scădere a investiţiilor pentru operaţiunile din România şi pentru piaţa românească, cel puţin investiţiile din aceste zone. Uneori este doar o schimbare structurală, o ţară se retrage din motive interne şi locul este luat de altă ţară, însă acum singura explicaţie rămâne aceea că se pierde interesul“, a declarat economistul Aurelian Dochia, pentru Ziarul Financiar.

Companiile din Grecia şi-au redus cel mai puternic capitalul social subscris în România, cu aproape 390 milioane de euro.

Totodată, capitalul austriac din România a scăzut cu peste 100 milioane de euro, iar cel francez cu 43 milioane de euro între februarie 2018 şi februarie 2019

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult