Șomajul în Uniunea Europeană a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani. România, în top zece țări UE cu cel mai mic șomaj

Rata șomajului în Uniunea Europeană a ajuns, în luna noiembrie a anului trecut, la cel mai scăzut nivel din ultimele două decenii, mai precis din luna ianuarie a anului 2000, anunță Comisia Europeană, citând datele furnizate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Potrivit Eurostat, rata șomajului în UE în luna noiembrie 2019 a fost de doar 6,3%, cel mai scăzut nivel înregistrându-se în Cehia (2,2%), Germania (3,1%) și Polonia (3,2%). România este al nouălea stat membru cu cel mai scăzut nivel al șomajului în UE, cu un procent de 4%.

Țara noastră este devansată de cele trei menționate, plus Ungaria, Malta și Țările de Jos (cu câte 3,5%) și Bulgaria (3,7%).

O rată mai mare a șomajului decât în România este înregistrată în Estonia, Austria, Irlanda, Belgia, Danemarca, Luxemburg, Portugalia, Finlanda, Suedia, Franța sau Spania.

Cel mai ridicat nivel al șomajului este în Grecia (16,8%), Spania (14,1%), Italia (9,7%) și Franța (8,4%).

Sursa: caleaeuropeana.ro

Polisul românilor din Grecia
Ziarul românilor din Grecia este chemarea spre treptele apartenenței la polisul civic al românității. Fiți cetățeni activi ai acestui polis, citind ȘtiriGrecia.eu!