Grecia

Turism: Grecia își deschide porțile către aceste țări începând cu 1 iulie

Grecia face următorul pas în restabilirea fluxurilor de călătorie, întotdeauna cu scopul de a proteja sănătatea lucrătorilor din industria turistică, a rezidenților destinațiilor turistice și a vizitatorilor „, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, într-un comunicat.

În urma consultărilor la nivelul Uniunii Europene, de la 1 iulie 2020 se vor aplica următoarele:

Vizitatori

Posibilitatea de a intra în Grecia pentru toți rezidenții permanenți ai UE + continuă normal.

Există, de asemenea, posibilitatea de intrare pentru acei resortisanți ai țărilor terțe care au permis de ședere în Grecia, precum și alte excepții pentru resortisanții din țări terțe (membri de familie ai cetățenilor europeni, lucrători în domeniul sănătății și cercetători, îngrijitori ai vârstnicilor, angajați la frontieră, lucrătorii sezonieri din sectorul agricol, personalul angajat în sectorul transporturilor – inclusiv personalul naval, diplomatic, personalul organizațiilor internaționale, personalul militar, lucrătorii de ajutor umanitar în exercitarea atribuțiilor lor. Pasageri în tranzit, pasageri care călătoresc din motive familiare, studenți, muncitori cu înaltă calificare, dacă angajarea lor este benefică pentru economia națională și munca lor nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță).

După cum se menționează în anunț, „expatriații greci care au pașaport grecesc sau o carte specială de identitate pentru expatriați (EDTO), de unde provin, au dreptul să intre în țară”.

În plus, Grecia – în urma recomandării europene – „extinde posibilitatea de a intra în țară pentru rezidenții permanenți ai următoarelor țări terțe (lista va fi actualizată la fiecare două săptămâni):

Algeria, Australia, Georgia, Japonia, Canada, Maroc, Muntenegru, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Rwanda, Serbia, Uruguay, Thailanda, Tunisia, China.

Pentru a-și dovedi locul de reședință, resortisanții țărilor terțe își pot prezenta permisul de ședere, permisul de muncă, cartea de identitate, atât timp cât acesta precizează locul de reședință și / sau permisul de conducere sau alte documente. „

Potrivit guvernului, Previziunile UE + include țările Schengen „inclusiv Bulgaria, Croația, Cipru și România” și țările Schengen „Islanda, Norvegia, Elveția, Liechtenstein, Irlanda”. și Regatul Unit ”, a spus el.

În ceea ce privește China, se subliniază că va fi „examinat pe baza reciprocității”.

Zboruri

De la 1 iulie, este posibil să se efectueze zboruri internaționale către toate aeroporturile din Grecia.

Zborurile directe din Regatul Unit și Suedia nu sunt permise (până în 15/7). Toate celelalte zboruri directe sunt permise.

Granițele terestre

La granița cu Bulgaria, vizitatorilor li se permite să intre doar la postul de frontieră Promachonas. La celelalte puncte de intrare, sunt permise numai treceri din motive esențiale.

La granițele cu Albania, Macedonia de Nord și Turcia, sunt permise numai treceri din motive esențiale.

Măsuri de prevenire – verificări

Toți călătorii cu destinația Greciei sunt obligați să completeze și să trimită formularul de localizare a pasagerilor cu 48 de ore înainte de călătoria lor, care este disponibil pe aplicația Visit Grecia și pe site-ul travel.gov.gr

Pentru a proteja sănătatea tuturor, medicii și inginerii greci au dezvoltat un program pentru analiza și evaluarea datelor epidemiologice, pe baza cărora vizitatorii vor fi supuși eșantionării (testul Covid-19) la intrare. Acești vizitatori trebuie să urmeze instrucțiunile Secretariatului General pentru Protecția Civilă.

Grecia, în cooperare cu partenerii săi din Uniunea Europeană, își rezervă dreptul de a revizui politica în legătură cu aceste probleme pe baza dezvoltării datelor epidemiologice. „

%d blogeri au apreciat: