Zborurile Interzise

Turism: Zborurile Interzise din Marea Britanie și Suedia până la 15 iulie

Zborurile directe din Marea Britanie și Suedia nu sunt permise până pe 15 iulie, așa cum s-a decis în cadrul unei ședințe ample, care a avut loc astăzi la Palatul Maximou, de prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, având în vedere deschiderea turismului la 1 iulie.

În același timp, a devenit cunoscut faptul că țările terțe – în afară de Uniunea Europeană – Grecia intenționează să se deplaseze pe baza listei compilate de Uniune.

La întâlnire, au participat ministrul Sănătății Vassilis Kikilias, ministrul guvernării digitale Kyriakos Pierrakakis, ministrul transportului maritim și al politicii insulare, Giannis Plakiotakis, ministrul turismului, Haris Theocharis, viceministrul protecției civile și gestionarea crizelor Nikos Hardalias, ministrul adjunct al sănătății Vassilis Kontozamanis, subsecretarul prim-ministrului responsabil pentru coordonarea proiectului guvernamental Akis Skertsos s-a constatat revizuirea măsurilor luate și nivelul ridicat de pregătire al tuturor serviciilor competente.

De asemenea, au discutat despre modul de efectuare a testelor vizate, a protocoalelor la toate porțile de intrare din Grecia (informațiile relevante au fost postate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, www.mfa.gr) precum și protocoale de transport în spitale și hoteluri de referință în caz de focar.

O condiție prealabilă pentru intrarea în Grecia este completarea obligatorie, cu 48 de ore înainte, a unui formular special pe platforma https://travel.gov.gr cu detaliile de intrare, țara de origine și locul unde va sta în Grecia.

Kyriakos Mitsotakis a subliniat că „întregul proces de deschidere este dinamic, iar datele vor fi evaluate constant”.

De asemenea, premierul a solicitat menținerea unui nivel foarte bun de cooperare care există până în prezent între ministere.

Aceasta este o situație fără precedent. Și greșelile și eșecurile sunt inevitabile, dar cu o bună cooperare și acțiune la timp putem face față cu acestea „, a spus el.

O constatare comună a fost că s-a făcut o pregătire adecvată la toate nivelurile, astfel încât să existe o securitate maximă atât pentru vizitatori cât și pentru rezidenți.

%d blogeri au apreciat: