- Advertisement -

VIDEO. Avertizare de călătorie în Grecia, după ce a fost lovită de o furtună de zăpadă

0 311

- Advertisement -

grecia
Grecia: Drumuri închise şi curse de feribot anulate, din cauza unei furtuni de zăpadă şi a vânturilor puternice

O furtună de zăpadă şi rafale puternice au lovit și Grecia, atât partea continentală a țării, cât şi insulele din Marea Egee. Traficul maritim și cel rutier au fost grav perturbate. Numeroase curse de feribot au fost anulate din cauza vântului şi mai multe drumuri închise în urma ninsorilor puternice.

Insulele din Marea Egee afectate sunt: Ciclade, Dodecanese, Sporade, Rodos şi Creta, a informat MAE.

Numeroase curse de feribot au fost anulate din cauza vânturilor puternice şi mai multe drumuri au fost închise din cauza ninsorilor. Furtuna de zăpadă a provocat întreruperi de electricitate în mai multe zone din jurul capitalei Atena şi pe insule.

Temperaturile au scăzut până la punctul de îngheţ în centrul şi nordul Greciei, iar meteorologii au avertizat în legătură cu alte căderi de zăpadă şi au anunţat că vremea se va menţine rece de luni seara până joi.

Ministerul Afacerilor Externe a informat cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia în legătură cu prognozarea unor noi fenomene meteo severe începând de luni precum: intensificări puternice ale vântului, temperaturi scăzute sub media normală a perioadei, îngheţ, precipitaţii abundente şi căderi de lapoviţă, respectiv apariţia poleiului, atât în estul regiunilor Sterea şi Evoia, cât şi în insulele din Marea Egee.

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult