- Advertisement -

VIDEO. România sub TEROARE. Un nou caz cu poliţişti care au abandonat o fată atacată, la Galaţi

0 270

- Advertisement -

Cazul fetelor ucise la Caracal este încă în toi, dar autorităţile statului nu s-au învăţat minte după felul în care Alexandra a fost tratatată de către angajaţii serviciului de urgenţă 112. Un nou caz a apărut la Galaţi, din fericire cu victima în viaţă, dar făcută zob de posibili violatori şi abandonată de poliţişti.

Galaţiul este locul unde Liviu Dragnea a venit să dea semnalul atacului la lege şi la statul de drept, avându-i alături pe doi baroni locali: Nicolae Bacalbaşa (stânga) şi Dan Nica (dreapta), primul parlamentar, al doilea – europarlamentar. Iată ce lume au clădit cei doi şi gaşca lor politică la Galaţi!

Aşa cum i-au „garant” Bacalbaşa şi Nica lui Dragnea la Galaţi, statul de drept e o vorbă goală pe malul Dunării. Se vede şi din acest caz, al fetei lăsate pe mâna interlopilor, ca să facă nenorociţii ce vor cu ea: s-o bată, violeze, mai rămânea s-o omoare ca să fie tacâmul complet după model Caracal.

Conform unei imagini filmate în weekend de un cetăţean implicat, agenții de Poliţie sesizaţi nu s-au sinchisit nici măcar să coboare din maşină, deși în fața lor se afla o fată minoră, necăjită, violată şi bătută măr.

Insistenţele oamenilor de pe trotuar n-au fost de niciun folos.

În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată. Martorul se declară revoltat de pasivitatea polițiștilor și cere măsuri dure împotriva celor doi agenți care au refuzat să ajute victima unui viol.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu, am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții ei neputând fi lângă ea în aceste momente. A fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu, personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook, potrivit Mediafax.

Polițiștii nu au coborât din mașină!

Cei doi polițiști filmați la Galați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta o fată plină de sânge, despre care se spune că a fost victima unui viol, sunt cercetați disciplinar.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Galați este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni”, a anunțat IPJ Galați, luni dimineață.

Polițiștii care au ajuns la minora violată s-au panicat de frica DIICOT și a șefilor lor

Neimplicarea echipajului de Poliție, în cazul minorei violată și abandonată pe o stradă din Galați, are o explicație simplă: polițiștii știu că ”sectorul” prostituție de la casele de copii este protejat de șefii lor și de DIICOT. De ani buni, cele două instituții care ar trebui să ne protejeze, nu fac nimic pentru copiii instituționalizați, deși SRI transmite periodic rapoarte în care semnalează fenomenul prostituției în casele de copii. În urmă cu trei ani, ministrul Muncii de la acea dată, Dragoș Pâslaru, cel care răspundea și de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), declara zona Galațiului ca fiind una confirmată cu rețele de prostituție la minorii instituționalizați, în rapoartele SRI pe care le primea: ”Din păcate, am încă nişte cazuri în zona de sud-est a ţării unde există suspiciuni de trafic cu persoane şi prostituţie legat de instituţiile care găzduiesc copiii în numele statului, în acea parte. Informaţiile există. E vorba despre instituţii ale statului în care există suspiciunea că a fost trafic de copii”.

Într-o revenire recentă asupra cazului, Dragoș Pâslaru a mai afirmat că a contactat DIICOT, din poziția de ministru, dar i s-a replicat să nu se bage, că structura de cercetare penală are oameni infiltrați. Infiltrații DIICOT Galați, condus de procurorul Sorin Cărare, personaj care apreciază prospăturile, n-au produs nimic timp de trei ani. Mai mult, din informațiile noastre pe surse, sunt oameni ai legii din cele două instituții locale care protejează filiere de trafic cu minorii din casele de copii gălățene.

Faptul că DGASPC Galați este condusă de un personaj compromis penal, pesedista Manon Cristoloveanu, fostă șefă de cabinet a lui Dan Nica, actual europarlamentar și președintele Organizației Județene a PSD Galați, este un indiciu în plus că prostituția este protejată și politic în casele de copii gălățene (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2493-pesedista-manon-cristoloveanu-are-profilul-moral-privind-suspiciunile-de-trafic-cu-persoane-si-prostitutie-ale-ministrului-muncii.html).

În aceste condiții, reacția celor doi polițiști care au ajuns la minora violată are o explicație: oamenii legii s-au panicat și au vrut să fugă din zonă, știind că intră pe teritoriul protejat de șefii lor și de DIICOT.

Sursa: ziaristii.com

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult