- Advertisement -

Vremuri grele pentru corupţi: Ambasadorul SUA oferă sprijin pentru recuperarea prejudiciilor din infracţiuni

0 50

- Advertisement -

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, însoţit de Abigail Rupp, şef-adjunct al misiunii diplomatice, şi Bianca Menendez, consilier politic.

Ambasadorul SUA şi-a exprimat deplina susţinere faţă de „eforturile ministrului Justiţiei de a reface capacitatea Ministerului Public de a confrunta cu energie şi profesionalism crima organizată şi corupţia, precum şi toate formele de infracţionalitate”.

Ambele părţi au insistat pe importanţa recuperării prejudiciilor provenite din infracţiuni.

„Statele Unite sunt gata să sprijine cu expertiza pe care o au şi cu experţi dezvoltarea capacităţii sistemului judiciar din România pentru a recupera prejudiciile produse din infracţiuni oriunde ar fi plasate în lume. Dialogul pe această temă va fi reluat în luna ianuarie pentru a organiza întâlnirea dintre experţii români şi americani”, transmite Ministerul Justiţiei.

Cele două părţi şi-au exprimat convingerea că efortul de combatere a crimei organizate va fi din ce în ce mai eficient pe măsură ce va fi stabilizat managementul Ministerului Public în urma procedurii declanşate de MJ şi a dezvoltării cooperării judiciare internaţionale care vizează traficul de minori, traficul de droguri, corupţia internaţională şi recuperarea prejudiciilor.

Sursa: epochtimes-romania

Comentarii
Loading...

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Citeste mai mult