POLITICĂ

Planurile lui Iohannis pentru referendum. Şeful statului ar putea face „băi de mulţime” la mitingurile PNL/ Care va fi strategia liberalilor – surse

Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu liberalii, la întâlnirea de marţi la una din vilele de protocol, despre posibilitatea participării şefului statului la mitingurile PNL pentru susţinerea referendumului pe justiţie, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Şeful statului şi liberalii au căzut de acord că strategia de până acum la referendum este una bună. Alte teme de discuţie au vizat mesajele de campanie ale PNL, au adăugat sursele citate. Astfel, direcţia pe care va merge partidului condus de Ludovic Orban în legătură cu mesajul la europarlamentare va fi una anti-PSD. Posibil ca liberalii să meargă pe linia „afară cu PSD din UE” sau chiar cu un mesaj negativ la adresa lui Liviu Dragnea.

În prezent, mesajul PNL la alegerile pentru Parlamentul European este „România în primul rând”

Un alt subiect de discuţie a vizat ceva îngrijorări cu privire la mesajele PNL în oraşele mari ale ţării. În acest sens, şeful statului s-a arătat dezamăgit de organizaţia PNL Bucureşti care a fost condusă de Cristian Buşoi, până să devină unul dintre candidaţii partidului la europarlamentare. Sursele politice au precizat că dacă PNL ar obţine cu 3% mai mult în Capitală, acest lucru ar veni în sprijinul eforturilor liderilor liberali din alte oraşe ale României.

La întrevederea de marţi cu Klaus Iohannis au participat Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Vasile Blaga, Petrache, Motreanu, Alina Gorghiu, Rareş Bogdan, Robert Sighiartău şi Marian Petrache, au precizat sursele menţionate.

Întâlnirea a început la ora 16.00 şi s-a încheiat după aproximativ trei ore de discuţii.

Liderii PNL au întrevederi regulate cu preşedintele pentru a discuta despre coordonarea strategiei de campanie sau la referendumul pe justiţie.

Întrevederea a venit şi în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat vinerea trecută că va invita la consultări partidele politice pe tema situaţiei justiţiei. Conform anunţului Administraţiei Prezidenţiale, joi, au fost invitaţi reprezentaţii PNL, de la ora 15.00, ai USR de la ora 16.00, cei ai PMP de la ora 16.45, la 17.30 – UDMR şi la 18.15 Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegaţiile PSD şi ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. În anunţ, Preşedinţia a mai precizat că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

În schimb, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenţi la Cotroceni.

Pe 21 martie, Ludovic Orban a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis, cei doi discutând despre coordonarea strategiei la referendumul pe care şeful statului ar vrea să îl declanşeze pentru a fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX.

A doua zi după întrevederea cu şeful statului, liderul PNL a anunţat că liberalii vor susţine un astfel de demers al preşedintelui.

Klaus Iohannis a anunţat, joia trecută, cele două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes naţional şi urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

StiriGrecia.gr
Ziarul Romanilor din Grecia
%d blogeri au apreciat: