POLITICĂ

Rareș Bogdan, despre negocierile privind desemnarea Procurorului șef european : Consiliul UE îl susține în continuare pe Jean Francois Bohnert / Croația, Grecia și Letonia, pe lista țărilor care NU o vor pe Kovesi

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, că negociatorii Consiliului Uniunii Europene i-au informat pe cei ai Parlamentului European că tehnic, scriptic, Jean Francois Bohnert este candidatul susținut de Consiliu pentru șefia Parchetului European.

”Informații de ultimă oră despre negocierile pentru desemnarea Procurorului șef european! Negociatorii Consiliului UE i-au informat pe cei ai Parlamentului European, care s-au prezentat la discuții cu mandatul de a reitera susținerea Laurei Codruța Kovesi, că tehnic, scriptic, Jean Francois Bohnert este candidatul susținut de Consiliu pentru șefia EPPO. Explicația: alegerile pentru Parlamentului European, for care trebuia să reconfirme negociatorii și mandatul acestora. Consiliul a luat act de poziția Parlamentului European”, a scris europarlamentarul pe rețeau de socializare.

Acesta a adăugat că subiectul va fi joi pe ordinea de zi a ședinței COREPER II, nefiind exclus ca atunci să aibă loc și un vot.

”Subiectul va fi joi pe ordinea de zi a ședinței COREPER II, de unde fac parte reprezentanții permanenți ai fiecărui stat membru. Nu este exclus ca joi să aibă loc un vot, deoarece nici în Consiliu nu există o viziune unanimă. Se pare că Croația, Grecia și Letonia nu susțin candidatul român. Trebuie precizat ceva: doar 22 de state participă la procedura desemnării șefului Parchetului European, restul nu au dorit”, a mai precizat el.

”Următoarea etapă în cadrul procedurii va avea loc marți, la Bruxelles, când cele două echipe de negociere se vor întâlni, iar trimișii Consiliului îi vor informa pe cei ai Parlamentului ce s-a decis joi al COREPER II. Firește, sper să aflăm chiar joi cum stăm”, a conchis Rareș Bogdan.

Sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

StiriGrecia.gr
Ziarul Romanilor din Grecia
%d blogeri au apreciat: